Címke: eredményeink

Pósa András nyerte a CinemArt Filmfesztivál fődíját!

2013. 10. 07.

Iskolánk diákja, Pósa András, rövidfilmjével megnyerte a hétvégén megrendezett CinemArt Filmfesztivál fődíját. A verseny különlegessége, hogy miután szombat reggel a verseny helyszínén nyilvánosságra hozták a kötelező képi elemeket, a versenyzőknek az alkotások kitalálására, leforgatására és elkészítésére mindössze 24 óra állt rendelkezésre. (tovább…)

A Zöld Kakas Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett!

2013. 08. 26.

2010 óta Regisztrált Tehetségpontként kapcsolódik iskolánk az országos tehetségsegítés rendszerébe.

Több módszerrel (kompetenciatérkép, mentorálás), több területen (színjátszás, tánc, jóga, játék klub, kortárssegítés) figyeljük, keressük a tehetségeket, és próbáljuk a kibontakozásban támogatni őket.

Az eltelt három év munkáját és eredményeit díjazta a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége. Az akkreditációval együttjáró dísztáblát szeptemberben ünnepélyes keretek között fogják átadni nekünk. (Részleteket később közlünk.)

És persze nem állunk meg!

Tovább kutatjuk, hogyan is működnek a minket választó fiatalok, hogy minél inkább személyre szabott lehetőségeket kínálhassunk számukra.

Elfogadták a Zöld Kakas alternatív kerettantervét

2013. 05. 13.

Az országban elsők között nyújtottuk be, és mára elfogadták alternatív kerettantervünket. A Köznevelési Törvény lehetővé teszi, hogy egy iskola eltérjen a központi kerettantervből, és sajátot dolgozzon ki.

Erről az eredményről a HÍR24 is beszámolt. A dokumentumaink között már elérhető az alternatív kereattanterv a „különleges bánásmódot igénylő – ún. ZK” diákok számára, amely 2013. szeptemberétől fogja biztosítani munkánk folyamatos jogi és pedagógiai hátterét.